Hyundai промени Sonata, жалко, че няма да я видим в Европа

Фейслифтът получи дизайна на модели като новата Kona

Hyundai Sonata facelift 2024

Hyundai

Т ова е Hyundai Sonata, фейслифт на осмото поколение на модела, представен през 2019 г. Доста сериозен фейслифт, не само козметичен, както личи още от пръв поглед - лицето на седана.

То носи духа на последната дизайнерска визия на мараката, за нас позната най-вече в новия Kona. И предвид това е жалко, че автомобилът не се предлага в Европа, а в родината си, както и САЩ и на още няколко избрани пазара.

Hyundai

Първите официални снимки показват стандартния модел и спортния N Line.

Вторият получава четвори накрайници на ауспуха и интересни 19-инчови джанти. Hyundai също така ревизира задните светлини с по-плосък дизайн, тъй като осветеният надпис вече не се простира до горната част на капака на багажника.

Логото N е преместено малко по-надолу, под лентата. И двата варианта получават преработени брони, което прави задната част да изглежда малко по-агресивна.

Hyundai

Значителни промени са настъпили и в купето - Sonata е първият Hyundai, който получава изискан извит дисплей, тип iDrive 8 на BMW. 12,3-инчовият цифров инструментален панел заедно с информационно-развлекателния сензорен екран със същия размер са затворени в парче извито стъкло.

Други промени: различен вентилационен отвор, нов волан с четири спици, а селекторът на предавките е преместен на кормилната колона, за да придаде по-изчистен вид на централната конзола.

Hyundai

Това позволява на Hyundai да разшири централния подлакътник и да добави опора за допълнителен комфорт за водача. Като цяло изглежда, че качеството вътре се е повишило с фейслифта.

Нищо не се казва са техниката на колата. За това ще знаем повече на 30 март на изложението за мобилност в Сеул, където Sonata 2024 ще е премиера.

фейслифт САЩ Южна Корея Hyundai Sonata Hyundai Kona Hyundai