Германските шофьори най-доволни от "Субару"

Германските шофьори най доволни от Субару

, ЕПА/БГНЕС

Германските шофьори най-доволни от "Субару"

Проучване на германската автомобилна асоциация (ADAC.de) сочи, че собствениците на японските автомобили "Субару" са най-доволни от колите си, като в това отношение германските марки "Фолксваген", "Мерцедес" и БМВ изостават, предаде ДПА.

"Субару" държи първото място от 2006 г., като собствениците му посочват, че са доволни от самата кола и от добрия сервиз.

Първите пет места в проучването се заемат от автомобили от малкия и средния клас.

Купувачите на луксозни коли като "Мерцедес" и "Ауди" имат значително по-високи очаквания за качеството, безопасността и иновативните технологии, сочи проучването на германската автомобилна асоциация.

Собствениците на по-евтини и по-малки коли са по-щастливи, тъй като притежават автомобили, които им създават по-малко неприятности и не са скъпи за поддръжка.

"Мерцедес" се нарежда на 20 място в класацията от 35 марки, а БМВ е на 10-о. "Ауди" е заема номер 16, а "Порше" е две позиции по-нагоре.

"Рено" отново е на последното място в проучването, като най-притеснителното за собствениците му са високите разходи по поддръжката, проблеми в електрическата инсталация и високият разход на гориво.

Повечето шофьори са доволни от автомобилите си, но често възникват неприятности, свързани с малки проблеми по детайлите, от които производителите на скъпи коли могат да научат много от производителите на по-малки автомобили, обобщава проучването.

Източник на статията: Vesti.bg

ADAC шофьори Германия Субару