Ford GT LM e с 660 к.с., ще бъдат произведени 20 броя

Това е третата и последна серия специални GT модели в чест на победи в "24-те часа на Льо Ман"

,
Ford GT LM

Ford

Ford GT LM

Ford затваря една страница, в която почете емблематични победи на “Льо Ман”. Това е третото издание на Heritage Edition и то се нарича GT LM - в чест на триумфа през 2016 г.

Точно 50 години след първия.

Ford

От този екземпляр ще бъдат произведени 20 броя, като доставките ще бъдат направени в края на годината, а тогава ще бъде и теглена чертата на производството.

Цветът се определя като Liquid Silver, като клиентът може да избира измежду сини или червени акценти. Такива имаше шампионът от френското състезание преди шест лета.

Ford

Те са използвани за аеродинамични елементи, като предния сплитер, страничните прагове и задния дифузьор. Синьо или червено също може да се види по огледалата и капака на двигателя.

Колата стъпва на 20-инчови карбонови джанти - пак с цветови акценти.

Ford

Подчертава се, че както е модерно напоследък, че изпускателната система е от 3D принтер и тръбите са титаниеви.

Интериорът е познат от другите две специални издания. Тук на снимката виждаме червена тапицерия, но може да бъде и синя. Използвани са материали като абанос и алкантара. На места има карбон, разбира се.

Ford

Двигателят е 3,5-литров EcoBoost V6 с 660 к.с.

Личат табелки с 68 и 69. Това бяха номерата на колите на Синия овал, заели първото и третото място в легендарното състезание. Между тях бе Ferrari.

Ford

Ford GT LM Ford GT Holman Moody Heritage Edition Ford GT Alan Mann edition Ford GT Ford