Ferrari Roma Spider е с мек покрив и ретро дизайн

Той е с 620 к.с. максимална мощност, динамиката е като на купето

Ferrari Roma Spider

, Ferrari

Ferrari Roma Spider

Ferrari извади на слънце Roma Spider - кабриолет с мек покрив, който се присъединява към купето на модела, носещ името на италинската столица.

Платненият гюрук се отваря и затваря за 13,5 секунди при скорост до 60 км/ч.

Има ретростил, променен спрямо Roma заради формата на задното стъкло. Отзад личи в цвета на каросерията, който разделя зоната на две секции, за да отвори място за покрива. Долната част се интегрира в активен карбонов спойлер.

А конструкцията с мек покрив е първа за Ferrari от 1969 г. насам, когато компанията имаше в знатната си “конюшня” 365 GTS4.

Ferrari

Когато пътувате под открито небе, мощен дефлектор за вятър в облегалката на задната седалка се грижи за комфорта на хората в автомобила.

Roma Spider разполага с 3,9-литров V8 с две турбини, който произвежда 620 к.с. между 5750 и 7500 оборота, 760 Нм (3000-5750 об./мин). Предавателната кутия е осемстепенна автоматична с два съединителя.

Ferrari

Roma Spider достига 100 км/ч за 3,4 секунди и 200 км/ч за 9,7 сек. Максималната скорост е 320 км/ч.

Автомобилът тежи с 84 кг повече от модела с твърд покрив. Въпреки това динамичните показатели за ускорение са почти същите.

С Roma Spider Ferarri ще предложи на клиентите възможността да избират тъкани по свой избор с контрастни на покрива шевове.

Ferrari

Седящите отпред получават електрически регулируеми седалки с 18 посоки, които се отопляват, а нагревател за врата е опция. Останалата част от интериора е като при другия модел, където високата централна конзола създава индивидуализирани места за пътниците отпред.

Оформлението включва цифров инструментален клъстер за водача. Има 8,4-инчов централен дисплей, като може да се поръча допълнителен екран от страната на пътника.

Малкият багажник побира 255 литра багаж. Никак не е зле, но е ясно, че това не е кола за куфари.

Ferrari Ferrari Roma Cool Hunting Ferrari Roma Spider мек покрив