"Дъстър" - всъдеходът на "Дачия"

Дачия Дъстър

Дачия/Автопрес 2001

"Дачия Дъстър"

След като се доказа по възможно най-добрия начин на леденото състезание "Андрос Трофи" - с Ален Прост зад волана "Дачия Дъстър" стана №1, румънската компания разпространи първите официални снимки и техническа информация за изцяло новия си компактен всъдеход.

Производителят обещава, че новият модел ще запази характерните качества на събратята си от модерната гама на "Дачия" - икономичен както при покупката си, така и по време на експлоатацията, с висока издръжливост и здравина.

"Дъстър" ще разполага с екологични задвижващи агрегати и ще се предлага както във версия с две, така и с четири задвижващи колела.

Новият модел ще се произвежда във фирмения комплекс в Питещ, Румъния, като в зависимост от пазарите, на които ще се предлага, ще носи или марката "Дачия", или "Рено" - както например в Украйна, Израел, Йордания, Сирия, Ливан, Египет и някои африкански страни.

"Дъстър" е дълъг 4,31 и е широк 1,82 м, клиренсът му е над 20 см, а обемът на багажното отделение варира от 475 до над 1600 л (при сгънати седалки).

Системата за задвижване на четирите колела е разработена съвместно с "Нисан", което само по себе си е гаранция за висока ефективност и надеждна работа.

"Дъстър" ще се предлага с бензинов 1,6-литров 16V двигател (110 к.с.) или дизелов (85 или 105 к.с.)

В оборудването на автомобилите са включени ABS с електронно разпределение на спирачното усилие, спирачен асистент, две предни въздушни възглавници и др.

Гаранцията, която осигурява производителят, е три години (100 хил. км).

Източник на статията: Vesti.bg