Дори най-неатрактивният модел на Volkswagen навърши 20

Има готини, има и не толкова привлекателни автомобили. Volkswagen Touran не кара никой да се обръща след него на пътя, но въпреки това навърши 20 години

Пламен Георгиев,
Volkswagen Touran

, Volkswagen

Volkswagen Touran

М акар Touran да не впечатлява с екстериорен дизайн, Volkswagen продължи да обновява модела със системи за активна безопасност. В компанията го наричат „Повече от семеен автомобили”. Това е слогънът, под който моделът е лансиран на пазара преди 20 години. За това време са продадени 2,6 млн. автомобила, което превръща модела в един от най-популярните MPV на пазара.

Пазарният дебют на първия Touran става на 14 март 2003 г. Второто поколение идва едва 12 години по-късно, през 2015 г. Той е първият миниван на VW, качен на платформата MQB.

Volkswagen

Днес от компанията продължават да настояват с този модел, който все още фигурира в гамата на Volkswagen. Моделът разчита на 1,5 TSI бензинов двигател, при това на последната му версия Еvo със 150 к.с., работещ с DSG трансмисия.

Моделът се предлага във версии с пет или седем места, като в него могат да се монтират до пет ISOFIX детски столчета. В модела се предлагат до 47 отделения за съхранение на вещи, а максималният товарен капацитет на Touran възлиза на 1980 литра.

Volkswagen юбилей Volkswagen Touran MPV миниван