Bugatti показа интериора на уникалния Bolide

Пистовият хиперавтомобил ще изобилства от технологии

Мартин Дешев,
bugatti bolide интериор

Bugatti

Bugatti представи финалния интериор на пистовия хиперавтомобил Bolide. Както може да се очаква, той следва дръзкия и футуристичен вид на екстериора на колата.

Bugatti казва, че шофьорите на Bolide ще изпитат „многоизмерно сетивно изживяване, което не прилича на нищо друго“. Голяма роля за това ще има интериорът, който е вдъхновен от моторните спортове, но комбинира и очаквания за Bugatti лукс.

Bugatti

Bolid е с монокок шаси, което е по-здраво от това на Chiron. То е създадено специално за колата с изцяло нова позиция на шофьора – по-назад и по-излегнат, така че петите му да са леко повдигнати. Подобна е позицията в някои от „най-екстремните състезателни коли в света“, казва още Bugatti.

Bugatti

Интериорът на Bolide е изцяло нов и специално създаден за колата, като няма общи елементи с Chiron. Воланът също е изцяло нов, с много повече технологии, но и ще бъде „елемент на изкуство“, когато колата не се шофира. Воланът се сваля от колата и може да бъде използван за украшение.

Bugatti

За дизайна на интериора са използвани 3D технологии за създаване на формите, каквито се прилагат в света на визуалните ефекти и видеоигрите. По този начин дизайнерите са направили точен виртуален модел с всички необходими системи. Този подход ускорява процеса на дизайн и симулации с различни материали, цветове и подредби. Системите също са тествани така, след което промените са пробвани и в реални условия с прототипите.

Очаквано, в Bolide ще има много технологии. Те ще следят в реално време поведението на колата и ще дават точна информация и на шофьора през един от двата дисплея в колата. Ще има много задълбочени данни, които са били поискани от тестовите пилоти на Bugatti и компанията е решила да остави и за собствениците, като ще има и допълнителни разяснения за тях.

Bugatti

Седалките са изляти върху монокока, като са добавени комфорни подложки в няколко размера и подредби според желанието на собственика. Така се пести тегло, но няма компромис с комфорта. Bolide става първото Bugatti с фиксирани седалки.

Така Bolide е на финалната права в своята разработка. Компанията казва, че собствениците вече също привършват с персонализирането на колите си, а тестовите шофьори са почти готови и с последните модификации. Доставките на Bolide ще започнат догодина.

Bugatti хиперавтомобил автомобили коли