BMW показа новото Х3 с бензин, дизел и плъг-ин хибрид

Моделът бе показан предпремиерно на 250 клиенти в България, цената му е нас започва от 110 000 лева

BMW X3 xDrive M50 2025

, BMW

BMW X3 xDrive M50 2025

BMW продължава да се обновява, продължава и да налага дизайнерските си решения, които бяха в основата (макар и след ожесточена критика в Интернет) на рекордните продажби за баварците през миналата година. А новото Х3 е сред най-търсените модели, най-продаваният Х-модел през 2023 г. Затова и компанията е заложила на сериозни промени по модела, за да привлече още по-голям интерен към него.

Не случайно новото Х3 бе представено предпремиерно у нас през 250 гости, цели 6 месеца преди пазарното лансиране на модела, за да могат клиентите да направят информиран избор и решение за поръчка.

BMW

Четвъртото поколение на Х3 е нараснало значително на размери. Дължината му е увеличена с 34 мм до 4755мм, а широчината с 29 мм до 1920. Височината обаче е снижена с 25 мм до 1660 мм, което, комбинирано с разширената следа придава на модела по-мощен и спортен вид.

Предницата на Х3 е вертикална, с типичната голяма решетка, но с нова структура от вертикални и диагонални пластини. Опционално тя може да свети. Голямата новост са светлините. Както дневните светлини, така и габаритните светлини и мигачите на LED фаровете вече се генерират от L-образни, припокриващи се светлинни източници. Опционално се предлагат Адаптивни LED фарове с Matrix.

Спортният силует на новото BMW X3 се подчертава от изразените странични прагове и достигащата до задната част линия на покрива. Благодарение на широко изпъкналите арки на задните калници задната част изглежда особено широка. Дългият спойлер на покрива и свързаните с него странични аеродинамични елементи обгръщат изравненото с повърхността задно стъкло.

За модерната визия на задните светлини допринася и новата интерпретация на характерната Т-образна графика и матираната напречна лайстна с интегрирани мигачи.

BMW

В интериора на новото BMW X3 виждаме вече познатия BMW Curved Display, но също BMW Interaction Bar (от „петицата” и „седмицата”), волан със скосен в долната част обръч и оформения по нов начин селектор на трансмисията. Сред другите специфични за модела особености са цветните светлинни елементи на средната конзола, както и на тапицериите на вратите. В предната част на предните врати тези нови дизайнерски елементи включват функционални бутони, регулатори на вентилацията, дюзи на вентилацията и типичните за BMW X моделите стабилни дръжки за отваряне на вратите

BMW

В сферата на задвижването имаме два бензина, един дизел и един плъг-ин хибрид. Последният комбинира 2,0-литров мотор и електромотор в 8-степенната трансмисия за системна мощност 299 к.с. BMW X3 30e xDrive може да измине и до 90 км само на ток.

На върха на гамата е X3 M50 xDrive с технология Mild Hybrid. Той е с 398 к.с. и ускорява до 100 за 4,6 секунди.

Дизелът е двулитров със 197 к.с. През лятото на 2025 година гамата от задвижвания на новото BMW X3 ще бъде разширена и с редови шестцилиндров дизелов двигател.

Цените в България на новото Х3 стартират от 110 100 лв. с ДДС за xDrive20i и стигат до 156 500 (стартова) за xDrive M50.

BMW BMW X3