BMW M5 Competition Edition впряга 600 к.с. и 700 Нм

defaultimg

netinfo

С ърцето на този спринтьор е познатият 4,4-литров, високооборотен V8 BMW M TwinPower Turbo двигател. Повишаване на налягането в турбините, както и специални модификации в контролния блок за управление на двигателя, са довели до нарастване на динамичните параметри на модела спрямо серийния с 40 к.с. до 600 к.с. Максималният въртящ момент е увеличен с 20 Нм до 700 Нм. Тези параметри му позволяват да ускорява до 100 км/ч за само 3,9 секунди.

Специалната версия се предлага стандартно с Competition Package, който включва, освен всичко останало, снижаване на автомобила с 10 мм и по-твърда настройка на пружините, амортисьорите и стабилизаторите на окачването. Кормилната система с M специфичната Servotronic функция идва с по-директни предавателни числа. В допълнение, M Dynamic Mode на системата за контрол на стабилността DSC (Dynamic Stability Control) е допълнително пренастроена. За укротяване на модела се грижи опционалната M карбоно-керамична спирачна система.

BMW M5 Competition Edition ще бъде произведен в тираж от само 200 бройки. Половината от тях ще са изпълнени в металик Carbon Black, другата половина в металик Mineral White. Върху 20-инчовите, ковани и полирани, М алуминиеви джанти с двойни спици, са монтирани гуми с размер 265/35 ZR20 отпред и 295/30 ZR20 отзад. Карбонови M Performance компоненти, като задният дифузьор, спойлерът върху капака на багажника и кутиите на страничните огледала поставят допълнителни динамични акценти.

И интериорът подчертава уникалния характер на модела. За това се григат логата “M5 Competition 1/200”, кожената тапицерия Merino Black с контрастиращи шевове, M мултифункционални седалки с бродерии върху подглавниците, мощна 1200 вата Bang & Olufsen High End Surround Sound System и др.

BMW M5 Competition Edition се предлага на цена от 129 500 евро.

Източник на статията: Vesti.bg

БМВ BMW BMW M5