AvtoVAZ пак го закъса, предлага само бели „Лади”

Обещанията са проблемът да се реши за няколко седмици, дилърите не вярват, че ще има решение до есента

Lada Niva Travel

iStock

Lada Niva Travel

П реди много повече от един век Хенри Форд прави революция в автомобилостроенете с първата поточна линия. На нея се произвежда Model T, за който Хенри Форд казва, че може да се поръча във „всеки цвят, стига да е черен”.

Сега, дълбоко в XXI век, същата приказва може да се чуе от „АвтоВАЗ”, защото липсват бои. Е, успокоението е, че руснаците могат да предложат три цвята, докато лошият западен магнат от преди век и нещо е предлагал само един.

От компанията обещават, че цветовата палитра ще се върне към нормалното „не по-рано от март”. Този малък проблем не влияел на производството, казват от „АвтоВАЗ”. Те щели да решат това в рамките на седмици. Но дилърите смятат, че казусът ще остане поне до есента.

Ясно е, че в момента Granta се предлага само в черно и бяло, а семейство Niva (Travel и Legend) – в черно, тъмно зелено и кафяво.

Руските колеги пишат, че в момента в конфигуратора на Lada няма ограничения в избора на цвят. За Granta се предлагат 13, за Niva Legend – 10, а за Niva Travel – осем цвята.

Avtovaz АвтоВАЗ Лада Lada