Audi понапудри леко A6 и A7

Стандартно се предлага виртуалният кокпит, по двигателния отсек не е правено нищо

Audi A6 и A7

CarMarket.bg/Audi

А 6 бе представен през 1996 г., а А7 дойде през 2010 г. Макар по-малкият А6 да е три поколение пред доста по-неконвенционалния си събрат, механично двата модела са идентични.

По задвижването им няма нищо ново, но има доста новости в екстериора и интериора. Първата промяна е опростяване на гамата, като вече се предлагат версиите Basic, Advanced и S Line за А6 и A6 Avant, А7 е само с Basic и S Line.

 Audi A6

Audi

Audi A6

Най-големите промени са визуалните отпред и отзад. Централното място е запазено за Singleframe, естествено, но с актуализирана визия и използвани материали в зависимост от оборудването: черен мат, черен хром или хром. Въздухозаборниците при двата модела са нови. Задният дифузьор е с променен дизайн, подчертан от пластмасов „нож” с сребърно.

Освежена е и цветовата палитра, която вече е съставена от 12 цвята. Два от тях, Arcona White и Madeira Brown Metallic, са напълно нови.

Стандартно моделите идват със 17-цолови ковани алуминиеви джанти за А6 и 19-ки за А7. По желание може да се стигне и до 21 цола. Повечето от джантите идват в тъмни цветове, такова е желанието на клиентите.

 Audi A7

Audi

Audi A7

В интериора има най-много новости. Двата модела се възползват от нови материали и комбинации. Стандартно А6 и А7 вече идват с виртуалния кокпит, стандартна става и функцията Park Assist Plus.

В дилърствата освежените модели ще влязат след 1 юни. Стартовата цена в Европа за А6 е 53 800 евро, докато за А7 – 63 500 евро.

Audi Audi A6 Audi A7