Alfa вдига мощността на електрическата Junior Veloce до 280 к.с.

Новият електрически мотор ще направи своя в новата компактна спортна кола, която в тази конфигурация се явява най-спортната версия в гамата

Alfa Romeo Junior Veloce

, Alfa Romeo

Alfa Romeo Junior Veloce

Е лектрическата Alfa Romeo Junior ще се предлага на пазара с електромотор с мощност 280 к.с. Макар новият двигател да е водеща характеристика за модела, всяка стъпка от развитието на дизайна също е фокусирана върху максимизирането на производителността, пътното поведение и чистото удоволствие от шофирането.

За целта инженерите са калибрирали специално кормилната система, за да я направят най-директната в сегмента (14.6). За да отговаря на високата мощност, Junior е снижена с 25 мм благодарение на спортното окачване.

Към това инженерите са добавили спортно ориентирани предни и задни стабилизиращи щанги, които гарантират бързо завиване с високо ниво на сцепление. За него допринася и диференциалът Torsen.

Доброто стъпване на асфалта подпомагат и 20-цоловите гуми, които се укротяват от спирачна система с 380 мм предни дискове с четирибутални моноблокови апарати.

Alfa Romeo Alfa Romeo Junior