AC Schnitzer „наточи“ BMW M2 с още повече агресия

Колата идва повече мощ и подобрена аеродинамика

Мартин Дешев,
ac schnitzer bmw m2

AC Schnitzer

Г ерманските тунери от AC Schnitzer са известни със своите преработки на BMW, като новото им творение следва класическата формула – да направим дивото още по-диво. Така се стига и до M2 G87.

И във фабричната си версия М2 е доста бърз автомобил. Това обаче не спира AC Schitzer да „пипнат“ тук-там и да го направят още по-агресивен.

AC Schnitzer

Двигателят е стандартният редови „шестак“, но е с променени настройки, така че мощността му е завишена над стандартните 454 к.с. Компанията не казва крайния резултат, но се очаква той да е доста над 500 к.с.

Освен това AC Schitzer ще предлага още подобрена изпускателна система за колата, както и ново окачване и аеродинамични елементи. Клиентите ще могат да избират и от различни волани, интериорни модификации и джанти.

AC Schnitzer

Окачването може да се регулира в няколко настройки, включително и да се променя просветът. Новите джанти са олекотени с до 35% в зависимост от размера – 20- или 21-цолови.

Аеродинамичните елементи увеличават сцеплението с до 140 км. в най-агресивната си конфигурация. Само предният сплитер увеличава сцеплението с 60кг., а допълнително могат да се добавят и странични елементи и престилки. Компанията в момента завършва хомологизирането и на фиксирано задно крило, което ще предлага още 55 кг. сцепление, което може да се увеличи и с още 25 кг. чрез допълнителни елементи.

Клиентите сами могат да избират конфигурацията и елементите, като се предлагат различни нива на повечето опции. Затова и крайната цена ще варира много според избраните екстри.

коли автомобили BMW спортни коли