ABT „обработи“ Audi RS7 Legacy Edition и го направи още по-див

Двигателят вече развива 1000 к.с.

Мартин Дешев,
abt audi rs7 legacy edition

ABT

Т унерите от ABT пуснаха два нови модела – RS6 и RS7 Legacy Edition. Те споделят доста общи характеристики в механиката, особено при двигателя. Той е 4-литров би-турбо и вече може да развие до 1000 к.с., съобщи компанията.

За целта трябва да се използва 100-октаново гориво заедно с инжектиране на разтвор от вода и етанол, който ABT наричат IWI, като за целта са добавили допълнителен 15-литров резервоар в багажника (пълненето става от отделна ниша под капачката на резервоара.

ABT

Един такъв резервоар стига за около 3000 км., като има и сензор, който ще предупреждава през приложението на колата. Сместа може да се купи само от ABT. Тя позволява по-ефективно вътрешно охлаждане на двигателя и увеличаване на кислорода в горивната смес, което дава постоянно по-висока мощност, казва компанията.

ABT

При използване на 98-октаново гориво, мощността ще е 940 к.с., а въртящият момент е 1050Nm. Компонентите в двигателя са преработени, за да устоят на допълнителната мощ. Това включва карбонов колектор, по-големи турбини, по-големи въздуховоди за тях. Има нов интеркулер и подсилени бутала.

В сайта си ABT не споменава цена, но според Motor1 тя е 205 000 евро, като в нея са включени всички необходими компоненти и монтаж, но клиентът трябва да осигури автомобила.

спортни коли Audi ABT автомобили коли