Новите станции на Nio сменят батерия за 3 минути

Една от тях може да направи до 408 смени за ден. Условието е, че услугата се предлага на хора, които реално за наели батерията към своя ЕV

Nio Battery Swap Station

Nio

Nio представи третото поколение на своите станции за смяна на батерии в Китай, като с тях постига резултати, по-впечатляващи и от тези с предишните.

Новата автоматично навигира колата в правилната позиция за зареждане и е в състояние да смени батерията само за 3 минути, като може да извърши 408 смени на ден.  Това е с 30% повече от предишните станции, пише South China Morning Post.

Nio казва, че ще инсталира 1000 от новите в цял Китай тази година. От тях 400 ще бъдат построени покрай платените магистрали, докато останалите 600 ще бъдат въведени в градските райони. В момента Nio управлява 1300 обекта за смяна на батерии.

Не всички собственици на Nio в Китай могат да използват станциите за смяна на батерии, тъй като се предлагат само на тези, които закупят EV с опцията за батерия като услуга. Това намалява предварителните разходи за автомобила, като не включва батерията и вместо това собствениците се таксуват с месечна такса за нея и смяната й.

Новата станция ще поддържа и предстоящите базови марки на Nio - засега с кодовите имена Alps и Firefly. Те ще бъдат насочени към хора със средни доходи.

Nio планира да пусне в експлоатация станциите си и по света - на пазарите, на които присъства. Това означава и Европа в близко бъдеще. Очаква се броят на станциите да надхвърли 4000 до 2025 г., като 1000 от тях ще бъдат разположени извън Китай.

Nio ES8 станции за смяна на батерии Китай Nio ET5 Estate