След 43 години в гаража: тази находка ще направи някого с $2 млн. по-богат

В началото на януари за продажба бе пуснат BMW 507 от 1958 г. Тогава за него бе поискана цена от $2,5 млн.

BMW 507 Roadster

, Bonhams

BMW 507 Roadster

С лучаи на забравени и оставени на произвола на времето безценни екземпляри от автомобилната история не са един или два. Този е поредният, като вероятно ще направи някого с около $2 млн. по-богат.

Това се очаква да се случи с този супер рядък роудстър BMW 507, който през септември ще бъде предложен на търг на Bonhams.

Както не рядко се случва, автомобилът, най-грубо казано, е бил прелъстен и изоставен. Около две десетилетия след лансирането на 507 през 1957 г., редкият модел е оставен в гараж, където прекарва следващите 43 години. За това време каросерията и интериорът на автомобила са загубили предишния си блясък. Въпреки това, очакванията са по време на търга моделът да бъде продаден на цена от 1,8 до 2,2 милиона долара.

Въпреки времето роудстърът е запазил фабричното шаси и рама, както и оригиналните колела с централна фиксаторна гайка и капачката й. Единствената разлика спрямо оригинала е цветът на каросерията, боядисан в този син металик. BMW лансира този цвят в началото на 70-те години. Продавачът не разкрива пробега на автомобила, но предвид състоянието на кожените седалки, роудстърът е използван по предназначение през първите две десетилетия.

Bonhams

Под капака на BMW 507 е монтиран 3,2-литров V8 двигател, чиято мощност е 150 к.с. Агрегатът работи съвместно с 4-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост на модела е 196 кч/ч.

В периода от 1956 до 1960 г. баварците произвеждат само 250 екземпляра от модела, така че редкият роудстър е от голяма стойност за колекционерите.

гараж Bonhams студени досиета търг BMW