Заслужава ли си да ремонтираме компресора за климатик?

Жега или студ, климатикът е нещо, без което модерният автомобил е немислим. Затова сега ще поговорим за комперсора и кое си заслужава повече – ремонт или подмяна?

Платена публикация
климатик части Carco bg

Carco.bg

Н е е сценарий, който пожелаваме на никой, но температурите са над 25 градуса, а климатикът в колата ти не работи както трябва. Този сценарий отмина, но със същата сила важи следният – есен, дъжд, всички стъкла са се запотили и не се вижда нищо.

Първо сменяш фреона, но няма резултат. Следва посещение в сервиз, където диагностиката е, да речем 50 лв., а ремонтът… кой знае?

Най-често, когато климатикът не работи както трябва, то вероятно проблемът се корени в компресора.

Представи си, че термостатът служи като мозък на климатика, а компресорът е неговото сърце.

Когато компресорът откаже, целият климатик отказва заедно с него. Разбира се, вентилаторите може все още да работят, но няма да усещаш приятно хладния или топъл въздух.

На въпроса: „Трябва ли да поправя компресора или да го сменя?“ – последното обикновено е правилният отговор.

Ремонтът на автоклиматици е трудно осъществим и затова е сложно да попаднеш на качествен такъв. Не са много хората, които ще се съгласят да го направят, а често просто ще платиш определена сума пари за отбиване на номера.

Когато компресорът на климатика се повреди, най-добрият начин да „поправиш“ твоя климатик, е да смениш този компонент. Препоръчваме този вариант като най-добрия и изгоден за теб, защото погледнато в перспектива – наистина излиза най-евтино.

И така – какво може да се направи?

Помниш ли къде е гаранцията на твоя климатик? Ако климатикът е първа употреба и е закупен сравнително скоро, тогава има голям шанс системата все още да е в гаранция.

Това, разбира се, е в случай, че си го поддържал добре и не си пропускал необходимата профилактика. В повечето случаи обаче компресорът не работи, просто защото климатикът вече е стар.

Една добре поддържана система може да издържи около 10-15 години, но ако твоята система е достигнала тази възраст и компресорът се е повредил, може да е добра идея просто да се сдобиеш с нов.

Не бива да забравяш, че поставянето на нов компресор в стар климатик означава, че въпреки, че ще имаш този нов компонент, други части също ще започнат да се разпадат и скоро ще трябва да смениш системата така или иначе.

Какво да имаме предвид, когато купуваме нов компресор/климатик?

Новите компресори и климатици никак не са евтини. Особено когато става въпрос за автомобил втора употреба, просто не си заслужава да купуваме нови части, които са с непроверено качество.

В този случай препоръчваме на нашите клиенти да се доверят на работещ компресор или климатик втора ръка от Carco.bg.

Всички наши авточасти са с високо качество, като преди да стигнат до твоя автомобил, са преминали през всички нужни тестове за качество.

Carco.bg предлага бърза, лесна и икономична смяна на закупените части. Не е нужно да се справяш сам – нашите колеги могат да извършат цялата процедура вместо теб. Обади ни се още днес и поискай напълно безплатна консултация.

В Carco.bg ще откриеш още много висококачествени авточасти втора ръка за твоята климатична и охладителна система.

климатик климатична система компресор авто части Carco.bg