Всичко е възможно: в България вече има електрически Rolls-Royce Spectre

Моделът е засечен от Emotion on Wheels в Пловдив, а уж доставките му трябваше да почнат през 2025 г.

,
Rolls Royce Spectre

, CarMarket.bg

Rolls-Royce Spectre

М иналият месец имах възможността да се поставя на мястото на онези 1% от населението на Земята, които определят с каква скорост да се върти тя. Удаде ми се зад волана на Rolls-Royce Black Badge Ghost.

А през май бях от хората, които станаха свидетели на първата публична поява на електрическия RR Spectre, състояла се по време на Конкурса за елегантност във Вила Д’Есте. Тогавашният шеф на Rolls-Royce, Томас Мюлер-Отвос, коментира пред Autocar, че цената на модела ще е „доста над 500 000 евро”. Това е очаквана, тъй като средната цена на автомобилите RR през 2022 г. е била половин милион евро.

Не знам как, след като производството на модела започна септември, а първите доставки до клиенти се очакваха поне през 2025 г., но папараците на Emotion on Wheels заснеха Rolls-Royce Spectre с временни номера в Пловдив!

Върховният израз на луксозната електрическа мобилност изглежда впечатляващо. Дълъг е над 5,4 метра, тежи почти 3 тона, като 700 кг е само батерията. Тя задвижва двата електромотора със сумарна мощност 585 к.с. и 900 Нм, които ускоряват Spectre до 100 км/ч за 4,5 секунди. Но това е най-маловажните факт точно около този автомобил. Пробегът му, обещаван от RR, трябва да е 520 км.

България Rolls-Royce Spectre Пловдив