Ураган унищожи Highlander на 1 млн. мили, Toyota даде на собственика чисто нов

Марк Милър е повече от щастлив с чисто новата си придобивка, след като от Toyota пожелаха да изследват неговия хибрид на над милион мили

Toyota Highlander Hybrid 1 милион мили Марк Милър пробег

Toyota

П рез 2006 г. Марк Милър си купува първата чисто нова кола. В следващите 16 години той се грижи за нея по възможно най-добрия начин, а Highlander Hybrid му отвръща подобаващо. Милър му слага 1 600 000 км на километража.

Собственик на компания за полагане на асфалт (щеше да процъфтява по нашите географски ширини), Милър използва своя SUV за теглене на ремаркета и превоз на инструменти по Alligator Alley, дълга 80 мили (129 км) отсечка от I-75, която пресича Евърглейдс. Той казва, че е минал по този път поне 8000 пъти.

Всичко се обърква през 2022 г., когато върху Флорида своята разрушителна сила хвърля ураганът Иън. Нашият герой разказва, че никога преди не е виждал нещо с такава разрушителна сила. Резултатът е, че в задния му двор се образува плаващ док. А Toyota Highlander Hybrid не е пригоден за плуване. Автомобилът е унищожен. Милър опитва да го ремонтира, но без успех.

Toyota

Но решава да не го захвърли просто в някоя морга, а се обажда номера за връзка с клиентите на Toyota в САЩ. Разговорът приема Даниел Никълс, който веднага се заинтересова от предложението: компанията да получи кола на 1 млн. мили.

Никълс започва да споделя този си разговор с колегите си, те със свои и скоро историята обхожда вътрешната мрежа на Toyota. Решението на казуса е само едно.

Toyota

На 21 януари Милър е привикан в местния дилър на Toyota, Germain Toyota of Naples. Макар да не знае какво се случва, той подозира, че може да получи друг подарък, може би още една хладилна чанта, с каквато е дарен, когато минава границата от 500 000 мили.

Само че този път получава ключовете за чисто нов Highlander Hybrid Bronze Edition 2023 с голяма червена панделка на капака. Нашият герой изпада в екстаз.

Съветът на Марк Милър: „Никога не забравяйте да сменяте маслото!”

пробег 1 000 000 мили Toyota Toyota Highlander любопитно автомобили Марк Милър