Honda Accord Coupe навъртя 1 000 000 мили с оригиналния двигател

Е, собственикът не е сипвал само масло, но все пак успява да запише това уникално постижение

Honda Acoord Coupe V6

CarMarket.bg/YouTube

Н а какво се дължи реномето на японските марки за надеждност? Ето на такива новини, които от време на време се появяват в мрежата, макар трябва да се отдаде заслуженото и на американските марки.

В този случай ще отдадем заслуженото на постижението на Джъстин Килмър и неговата Honda Accord 2003.

Освен фактът, че моделът е навъртял над 1,6 млн. километра, той е постигнал този пробег с оригиналния 3,0-литров V6!

И така, как този Accord завърта подобен километраж за 20 години? Килмър е медицински куриер, което ще рече, че по-голямата част от работното му време преминава зад волана. Автомобилът с механична трансмисия е закупен от съпругата на Милнър още преди двамата да се оженят. През 2015 г., преди Килмър да стане куриер, на километража на Honda-та има 185 000 мили. За тези, които започват да смятат в момента: Килмър е въртял средно по около 125 000 мили (200 000 км) от тогава.

Оригиналният двигател вече е на издихания. Един от цилиндрите е с ниска компресия, но това не може да омаловажи факта, че агрегатът просто е блестящ. Трансмисията е сменяна, както и няколко съединителя, но последното не е изненада. Радиаторите са три. Иначе седалката е показала сериозно износване, подлакътниците също, механизмите на стъклата не са били от най-надеждните.

Сред сменените части са осите (на 440 000 мили), катализаторът е изгорял на 500 000 мили. Макар двигателят да е оригиналният, в сервиза са били сменени всички монтажни точки на агрегата и трансмисията.

Моторът ще бъде сменен, но Килмър ще запази оригинала, защото е „железен”.

Honda Accord Honda любопитно автомобили 1 000 000 мили рекорден пробег пробег