Този Hummer H1 е на арабски шейх, висок е над 6 метра и тежи 60 000 кг (видео)

Наричат го Rainbow Sheikh, състоянието му от около $20 млрд. му позволява да е един от най-големите и най-ексцентрични колекционери в света

Пламен Георгиев,
Supercar Blondie

SupercarBlondie/Facebook

Supercar Blondie отдавна не е просто инфлуенсърка, тя е бранд, който генерира над 2 млрд. гледания месечно (!) в дигиталните си канали, фокусирани върху автомобилите, дизайна и технологиите.

Горният факт позволи на Алекс Хирши да открие свое собствено автомобилно и гейминг арт дизайн студио - SB Design Studios. Горният факт позволява на Алекс Хирши първа (а в много случаи и единствена) да има досег до подобни машини.

За Hummer Н1 Х3 на Шейх Хамад бин Хамдан Ал Нахиан, познат като Rainbow Sheikh, сме писали и преди. Но сега екипът на Supercar Blondie има ексклузивен достъп на това творение, създадено по поръчка на ексцентричния шейх.

Най-странното е, че този гигант е функциониращ, въпреки че тежи 60 000 кг и е дълъг 16 метра! Висок е малко над 6 метра, т.е. колкото три стандартни Hummer H1. Оттук идва и името на този уникат: Hummer H1 X3.

Гумите му са високи колкото център в НБА, т.е. над 2,1 метра. А цената им? $25 000 всяка. Всяко колело се задвижва от свой двигател, като сумарната мощност на четирите мотора е 1000 к.с. Те осигуряват максимална скорост на возилото от 32 км/ч.

Капакът на двигателя също е интересен: отваря се с кран. Вратите също са любопитни: всяка една е произведена за шест месеца.

За ден това видео е генерирало 48 млн. преглеждания, 50 000 коментара, над 1,2 млн. лайка във "Фейсбук".

Hummer H1 X3 любопитно автомобили шейх Supercar Blondie Rainbow Sheikh