Това Bugatti Divo е 200 пъти по-добро от Corvette C8? Или поне толкова струва

Когато Divo с №40 напусна завода на Bugatti, цената му в Европа бе 5 млн. евро. Днес му искат над два пъти повече.

Пламен Георгиев,
Bugatti Divo

, Bugatti

Bugatti Divo

П реди около осем месеца Divo бе предложено за продажба в най-голямата платформа за употребявани автомобили на цена от близо 7,5 млн. евро. Тогава някои колеги изчислиха, че това се равнява на цената на 120 чисто нови Ford Mustang Shelby GT500. Сега отново има обява за Bugatti Divo и тя е на много, много по-висока цена. По-скоро – с 4 млн. повече.

Ок, ето цифрите: в Mobile се продава екземпляр на този уникален автомобил за… 11 800 000 евро. Да използваме за мерило отново американски масъл кар, но този път чисто нов Corvette С8, чиято цена в Щатите започва от $61 000. Да, вероятно никъде не може да се намери базово С8 в шоурумовете, но ако приемем, че някой успее, то той би могъл да си купи 200 бройки на цената на това конкретно Bugatti Divo.

Този рядък звяр е „пуснат” в немското Mobile от френски дилър на употребявани автомобили, който има Audi R8, Ferrari 488 GTB, Aspark Owl и още няколко други редки автомобила в портфолиото си. Перлата в короната му е моделът от Молсхайм. Не се казва много за него, освен факта, че е имал двама собственици, 500 км на километража, първата му регистрация е миналият юни.

Divo бе представен на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч през 2018 г. В онзи момент всичките 40 бройки бяха продадени. Той е по-откроим и лек от „масовия” Chiron. Двигателят е ясен: 8,0-ритров W16 с 4 търбини, генериращ 1500 к.с., ускоряващи модела до 100 км/ч за 2,4 секунди. Максималната му скорост е 380 км/ч.

Bugatti Bugatti Divo хиперавтомобили любопитно автомобили