Собствениците на Mercedes искат, тези на BMW – не

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

А втономните автомобили ще се случат. Това е повече от сигурно. Затова автомобилните компании са особено заинтересовани дали и колко от техните клиенти ще заложат на тази нова технология.

MaritzCX е компанията, специализирала в създаването на софтуер и провеждане на проучвания. Последното касае нагласата на клиентите на отделните марки за въвеждането на автономни автомобили на пазара.

Изводът е любопитен, но и повече от очакван. Собствениците на автомобили, чийто автомобили се ускоряват до 100 км/ч за около и под 4 секунди (т.е. спортни) – не са заинтересовани от покупката на автономна кола. Очевидно защо: защото удоволствието от спортното шофиране минава през ръцете. Това са собствениците на Porsche и BMW.

От другата страна са собствениците на Mercedes и Infiniti, които са „много заинтересовани“ от въпросните коли.

От проучването става ясно, че 48% от запитаните са отговорили, че не се интересуват от закупуването на автономен автомобил, но цели 94% от всички отговорили са наясно, че компаниите разработват такъв тип автомобили.

Автономни автомобили биха закупили собствениците на луксозни коли, той като смятат, че безопасността им ще се подобри и технологията ще работи безпроблемно.

Но трябва да се отбележи, че законодателството няма да прави разлика между масов или луксозен автомобил. Всички ще трябва да покриват минимален комплект от изисквания.

Проучването е проведено между май и август, като в него са участвали 12 353 човека. Както Automotive News отбелязва, собствениците на пикапите Ram и всъдеходите Jeep са тези, които показват най-голяма незаинтересованост от автономните коли.

Четете още:

Автономно Audi A8 през 2018?

Безпилотно шофиране от BMW през 2021 г.

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили автономни автомобили автономно шофиране безпилотно шофиране