Седалките на Bentley Bentayga EWB - 12 мотора, собствено климатизиране, корекция на стойката

Те са най-луксозните и авангардни в историята на автомобилостроенето

Bentley Bentayga Extended Wheelbase seats

Bentley

К огато в началото на месец май ви представихме Bentley Bentayga Extended Wheelbase, сред акцентите на SUV лимузината беше фактът, че тя предлага 24 милиарда комбинации и персонализации.

В пресматериала компанията се спря на седалките - “най-авангардните поставяни някога в автомобил”. Те имат 22 настройки, а задните предлагат специален “релакс” режим, при който ъгълът може да се променя с 40 градуса.

Сега Bentley, явно поради големия интерес, дава нови детайли за тези кралски тронове на съвременното автомобилостроене.

Bentley

Снабдени са с 12 електромотора и три интелигентни пневматични клапана с електронно управление, и двата управлявани от електронен блок за управление. Наречени са Airline Seat.

Изтъкват се две технологии, които за първи път се вграждат в седалки в кола: автоматично климатизиране и постурални настройки (на стойката на тялото).

Автоматичният климатроник е повърхността на седалката. Той работи като типично устройство от този тип, като изключение това, че е специфичен за седалките. Пътникът може да зададе настройки по седем функции, като това се отнася за всяко едно от местата в дългата база Bentayga.

Bentley

С поставените сензори, които отчитат температурата и нивото на влажност на контактната повърхност на пътника, климатичният контрол на Airline Seat е точен до 0,1 ºC на всеки 25 милисекунди.

Bentley представя и системата за постурална корекция в Bentayga EWB. Тя надхвърля типичното регулиране на седалка, както и комфорта, който системите за масаж доставят.

Bentley

Чрез фино регулиране на контактното налягане между тялото и седалката се облекчава умората. Това става с движения, контролирани от сложни алгоритми. Регулируемите профили могат да се трансформират, за да отговарят на различни форми и телосложение на возещите се.

Bentley

Не е за пренебрегване и функцията за регулируеми подложка за стъпалата. Тя позволява седнала поза, която е индивидуално удобна за по-дълги пътувания.

Само определени пазари ще получат по-дългата Bentayga, включително първото издание Bentayga EWB Azure, като доставките започват в последните три месеца на тази година.

Bentley

климатроник на седалките лукс Bentley Bentayga Extended Wheelbase Bentley седалки