Дългата база на Bentley Bentayga предлага 24 милиарда комбинации

Интериорът на този автомобил слага в джоба си почти всеки друг на пазара

Bentley Bentayga Extended Wheelbase

Bentley

Bentley извади дълга база на своя SUV Bentayga. Тя така се и нарича - Bentayga Extended Wheelbase. Да е ясно.

Междуосието е по-дълго със 180 мм, която предполага още повече пространство в тузарския интериор. И именно с него са свързани най-интересните подробности за този автомобил. Размерите там са като в лимузина.

Колкото до общата дължина на автомобила, тя е 5322 мм.

Bentley твърди, че седалките на Bentayga EWB са “най-авангардните поставяни някога в автомобил”. Факт е, че имат ни повече, ни по-малко от 22 настройки (!), а задните предлагат специален “релакс” режим, при който ъгълът може да се променя с 40 градуса.

Bentley

За седящите отзад може да се отвори специална поставка за краката, която е обвита кожа. Тя е електрическа, подобно на почти всичко в салона. Седалките предлагат и бизнес режим, подходящ да вършите работа на преносим компютър примерно.

Стигане до климатичната система, която мери температурата на пасажерите и според нея автоматично настройва градусите. И не само тях - и влажноста.

Анализира се и налагянето на повърхността на самите седалки, така се правят корекции за идеалната стойка - чисто анатомична и физиологична функция.

Bentley

Така налични са 177 промени в налягането, които могат да се прилагат в шест различни зони за три часа.

И сега внимание - Bentley казва, че в Bentayga EWB са възможни 24 милиарда персонализирани комбинации за оборудване, което пък водело до трилиони спецификации. Пак персонални. Това е трудно дори само за асимилиране, какво остава за друго. Излиза, че тази кола може да се поръча с всичко, което ви хрумне. И отвъд, защото няма как да ти хрумнат милиарди възможности.

Bentley

В това разточителство личат по 12 светодиода в предните врати и 22 в задните. Някои от тях са поставени в кожата.

Джантите на EWB са 22-инчови. Задвижването е поверено на 4-литров V8 с 542 к.с. и 770 Нм. Ускорява до 100 км/ч за 4,6 сек., а максималната скорост е 290 км/ч. Предлага се като 4- или 5-местен.

Заради всичко казано по-горе са били необходими над 2500 нови части - в сравнение с късата база.

Bentley ще предлага Bentayga Extended Wheelbase от края на тази година. Но само на определени пазари. Което, разбира се, няма да спре заможните българи. Догодина ще почнем да го виждаме и тук.

Bentley

луксозен спецификации комбинации интериор Bentley Bentayga Extended Wheelbase Bentley Bentayga Speed W12 by Mansory