Рекламите с коли на Супербоул: електромобили и забравен биберон (видео)

Тази година 30 секунди струват около 7 млн. долара, липсват традиционни “играчи”

,
GM Netflix Super Bowl 57

, General Motors

Уил Феръл зад волана на електромобил на General Motors.

У тре е 57-ото издание на финала в професионалната лига на САЩ по американски футбол Супербоул.

Дори да сте далеч от този спорт и най-големия му мач - традиционно събитие №1 отвъд океана всяка година като зрителски интерес, знаете, че тв рекламите са част от културата му.

Не малко хора, които нямат интерес към отборите или въобще към двубоя, гледат Супербоул заради развлекателната и бизнес част. След това класират рекламите като най-добри и най-лоши.

Автомобилните компании винаги са били част от това шоу, но тази година наблюдаваме камерен състав. Причината може би се корени в трудните времена, които изживява бизнесът, а 30 секунди реклама сега удариха рекордните около 7 милиона долара.

Участват General Motors, Kia и брандове на Stellantis като Ram и Jeep. На линия е голям доставчик на автомобилни части отвъд океана като WeatherTech.

Липсващите обаче са повече - традиционни рекламодатели като BMW, Hyundai, VW, Toyota Nissan този път са решили да си спестят 7 милиона - или повече, в зависимост от броя на спотовете.

GM е поделил сметката заедно с Netflix. Първите промотират своите електрически модели, а вторите - стрийминг платформата си, като идеята е, че има допирни точки между тях. Netflix ще включва все повече е-коли в своите продукции.

Лансирани вече бяха два клипа - отново с участието на комедийната звезда Уил Феръл, който и преди се е обвързвал с автогиганта като рекламно лице.

Кia за пореден път забавлява с интересен клип. В него баща прави чудеса, за да върне биберона на малкото си дете, а за тези чудеса му помага всъдеходът Telluride.

В младежки дух е рекламата на Jeep. А тепърва ще видим тази на Ram, като по всичко изглежда, че ще е с бъдещия електрически пикап.

Супербоул ще започне около 01:30 часа в нощта на неделя срещу понеделник наше време. Съперници на 70-хилядния стадион в Глендейл, Аризона, са "Канзас Сити Чийфс" и "Филаделфия Игълс". Шоуто на полувремето ще изнесе Риана.

Супербоул General Motors Netflix Ram 1500 Revolution BEV Concept Jeep Kia реклами