Рейтинг: моделите, които не разочароват собствениците си

Направен е на база оценките на шофьори от четири водещи световни сайта

колаж рейтинг

CarMarket.bg

колаж рейтинг

Е ксперти проучиха отзивите на автомобилни собственици във водещите световни сайтове Parkers, HonestJohn, Autotrader и Edmunds, на база на които направиха рейтинг на автомобилите с най-висока оценка за удовлетвореност, която носят.

Световният индекс на автомобилите, които удовлетворяват най-много шофьорите, е дело на международната онлайн платформа Zutobi.

Общата оценка е изчислена като средна стойност от оценките, взети от всеки от споменатите сайтове.

Най-удовлетворени от своите автомобили са собствениците на:

1. Tesla Model 3 (среден рейтинг 4,53). Неслучайно това е най-произвежданият от компанията модел, който оглави касацията за продажби в ЕС.

2. Volvo XC40 (среден бал 4,5). Компактният шведски модел изостава минимално от Model 3. През 2021 г. той е един от най-продаваните модели в Европа.

3. Ford Puma (среден рейтинг 4,43). Това е още един европейски бестселър за 2021 г., със сигурност най-важният модел за Ford Europe. Очакваме в скоро време на неговата база да се появи изцяло електрически модел.

Любопитното е, че глобалните настроения в челната тройка съвпадат точно с настроението на европейските купувачи, т.е. трите автомобила имат една и съща позиция в рейтинга за света и Европа. Но в Топ 10 не е точно така. Затова ще подредим челото за Европа, а в скоби са съответните модели в световната класация:

4. Peugeot 208 - среден рейтинг 4,4 (идентично)

5. Volkswagen Polo- среден райтинг 4,4 (идентично)

6. Peugeot 3008 - среден рейтинг 4,33 (Land Rover Discovery — 4,38)

7. BMW 3-Series – среден рейтинг 4,33 (Peugeot 3008 - 4,33)

8. Toyota Corolla – среден рейтинг 4,33 (идентично)

9. Dacia Sandero – среден рейтинг 4,13 (Mazda CX-5 - 4,3)

10. Mercedes A-Class – среден рейтинг 4,10 (BMW 3 Series - 4,25).

Когато търсите нов автомобил, независимо дали това е десетата ви покупка или първата ви кола, откакто сте се научили да шофирате, разглеждането на рецензии на реални собственици е един от най-добрите начини да получите надеждна информация за превозното средство, което обмисляте.

проучване рейтинг удовлетвореност на клиентите любопитно автомобили