Разбиранията за „каравани” в Европа и САЩ са доста различни

Този гигант предлага доста лукс за живот на пътя, поръчал си го е американска двойка

Пламен Георгиев,
влекач каравана камиони

CarMarket.bg/Facebook

С пална кабина е нещо обичайно при най-големите влекачи (в САЩ те се класифицират като Клас 8), но този поръчков модел, изграден на базата на Volvo VNL 2023, е нещо коренно различно. Компанията ARI Legacy Sleepers е монтирала 615-сантиметрова зона с всички удобства, характерни за едно жилище. Разликата е, че с този подвижен дом на колела може да се прекоси САЩ надлъж и шир.

От пръв поглед става ясно, че този влекач не е излязъл така от завода. ARI са монтирали кабината върху 378-инчово (почти 10 метра) междуосие. Металната секция отзад е монтирана, а отвсякъде кабината е опасана със светлини. Шкафовете са изработени от тъмна дървесина.

Банята и тоалетната са задължителни. В двата края на спалното помещение има два къта, оформени като всекидневна. Подът е с цвета на шкафовете, стените са бели.

Заводски Volvo предлага влекача VNL с няколко опции за спално, но никоя от тях не се доближава като размери и лукс до това изпълнение. Топ моделът 860 разполага с дълго почти 2 метра отделение за почивка.

Източник на статията: Motor1.com

каравани влекачи камиони любопитно автомобили