Продават култова Mazda RX-7 от „Бързи и яростни”

Всеки може да се влезе в ролята на Доминик Торето, стига да има около $200 000+

Пламен Георгиев,
Mazda RX 7 Бързи и яростни

Mecum

Н а 19 май е премиерата на десетата част от франчайза „Бързи и яростни”, който започна през далечната 2001 г. Сега това е средство за продажба на пуканки и „Кола” (все пак в деветата част двама от героите излетяха с кола в космоса, Илон Мъск е някакъв аматьор спрямо тези другари), но преди 22 години първата част бе истинска, с много японски коли, със сцени, за които феновете бяха зажаднели.

Именно от първата част The Fast and the Furious е тази Mazda RX-7, която Mecum пуска на търг и очаква за нея между $175 000 и $250 000.

Автомобилът е подготвен от Еди Пол за Universal Studios. Този автомобил е един от петте, с който Доминик Торето се „дърпа” в първата част. Интересното е, че автомобилът взима участие и в 2 Fast 2 Furious от 2003 г., но във втората част го управлява Ориндж Джулиъс.

Mecum

Освен цвета Kolor Ultra Orange Pearl графиките Modern Image Yellow,  машината е с боди кит от Versus, преден капак от модел J-Spec, 18-цолови джанти Ro_Ja, черно-червени „корита” Sparco, бълваща огън и жупел изпускателна система и др. По машината е вложени около $40 000 по доработки и поддръжка на двигателя и трансмисията. Всичко това идва с нужните документи за участието на RX-7 в двата филма.

Mecum

По самото задвижване на Mazda RX-7 не е правено много, автомобилът е оборудван с 1,3-литров роторен двигател с две турбини и мощност 255 к.с., работещ съвместно с 5-степенна механична скоростна кутия.

търгове аукцион Mazda RX-7 Mazda