Гонки, взривове и унищожени 200 автомобила в Fast X (трейлър)

Излезе вторият трейлър на предпоследната серия на най-успешния автомобилен франчайз, тя струва на Universal $340 млн.

Пламен Георгиев,
Fast X Бързи и яростни

Universal

С тудио Universal публикува втория трейлър на десетата част от франчайза „Бързи и яростни”. Както може да се предположи, историята е изпълнена с мащабни гонки, експлозии и екшън. В центъра на действието влиза Джейсън Момоа, който обикновено сме гледали в ролята на добрия, но сега ще попилее семейството на Доминик Торето по света.

Сянката на „Аквамен” изплува от петия филм от поредицата, в който Дом и екипът му унищожиха бразилския наркобос Хернан Рейес. Синът му (Момоа) гледа смъртта на баща си и така сценаристите го вкарват като злодея в десетата, предпоследна част от франчайза.

Universal

Самото име на лошия, Данте, идва да подскаже какво ще отприщи срещу екипа на Дом, като в крайна сметка става ясно, че той се цели в най-милото на Торето – сина му.

В лентата ще видим екшън от Лос Анджелис, Бразилия, Португалия, Лондон, а конкретно в трейлъра гонката е в Рим. Режисьор на филма и Луис Летериер (Clash of the Titans, The Incredible Hulk), сценаристи са Джъстин Лин (F9) и Дан Мазеау (Wrath of the Titans). Обичайните заподозрени са ясни, но виждаме също Джейсън Стейтъм. Той и Дуейн „Скалата” Джонсън направиха спиноф, заради който Вин Дизел и Скалата не си говорят. Затова Джонсън бе изгонен от поредицата, но за сметка на това в нея влиза друг кечист – Джон Сина.

Десетата част на „Бързи и яростни” струва на Universal $340 млн. В лентата са унищожени около 200 автомобила, което се надяваме, че ще е достатъчно за добро зрелище. За щастие няма да видим кола в космоса, но пък манджата е пресолена със сцената, в която Дом скача от стена на язовир и започва да се движи вертикално надолу по нея, което изглежда нелепо.

По кината в света Fast X излиза на 19 май.

Fast X Бързи и яростни кино