Продадоха най-лудия и скъп Humvee срещу 14 средни годишни заплати в Щатите

За да не се чудите колко са те: $825 000

Пламен Георгиев,
Humvee F1

YouTube

И ма много фактори, които трябва да се вземат предвид, когато говорим за средни заплати в една страна, при това става въпрос за САЩ. Forbes казва, че през 2023 г. средната заплата в САЩ е била малко над 59 000 долара. Това е под приблизителните $70 000, необходими за комфортен стандарт на живот, и доста под $100 000, от които американците се нуждаят, за да се чувстват доволни от живота си.

Но подобна справедливост няма на повечето места в света. Още по-несправедливо изглежда цялата картинка, когато в нея вкараме този Humvee, изпълнен в стилистиката на болидите от Ф1. Това значи, че един обикновен американец трябва да спестява 14 години, за да стигне сумата от $825 000, за която беше продаден този автомобил на търг на Barrett-Jackson. При едно условие: не трябва да харчи и цент от тези пари.

YouTube

Персонализираното возило е базирано на Humvee от 2009 г. За цялостния облик е „виновен” френският дизайнерски екип на Danton Arts Kustoms.

Първата характеристика, която го прави уникат, е монтирането на допълнителен комплект колела. Сега имаме два отпред и четири отзад, стилизирани по начин, който е предназначен да напомня на болид от Формула 1. Колелата отпред са с размер 20 инча, а тези отзад са 24-инчови.

Усещането за Ф1 се получава и от масивното крило отзад, конструирано от модифицирано крило на самолет. Humvee се задвижва от 6,2-литров двигател Hellcat, който изпраща към колелата 717 к.с.

Hummer EV Humvee F1 търг