Предпоследното приключение на Джеза, Мей и Хамънд ще е в Мавритания (трейлър)

Емблематичната тройка ще има още два специални епизода The Grand Tour, след това може и да не ги видим заедно повече

Пламен Георгиев,
The Grand Tour

YouTube/Amazon Prime

И ма още два епизода от The Grand Tour, след което Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд ще окачат ключовете на стената. Или поне като екранни партньори. Поне такава е заявката на Джеза, който каза, че е много стар за подобни изпълнения. Иначе “The Grand Tour: Sand Job” ще бъде излъчен на 16 февруари по Amazon Prime.

В епизода ще видим триото да прекосяват северноафриканската държава Мавритания. Според Amazon Studios, тримата ще „следват коловозите на легендарното рали Париж-Дакар“.

Това предполага, че водещите ще бъдат изправени пред предизвикателствата да се справят с много трудни терени, които да атакуват със специално подготвени автомобили. Но, както може да се предположи, тримата ще потеглят на поредното си епично пътешествие със стари и комично модифицирани автомобили, включително Jaguar F-Type, Aston Martin DB9 и Maserati GranTurismo Convertible.

Един от акцентите в епизода е навлизането на Хамънд в минно поле, но тепърва ще видим какво са ни подготвили британците за предпоследното си съвместно появяване в шоуто. Снимките на финалния епизод, както съобщава Variety,  са завършили наскоро в Зимбабве, а той ще бъде излъчен към края на годината.

В края на миналата година Кларксън обяви, че възнамерява да се откаже от продуцирането на автомобилно видео съдържание. Джеза е водещ на Clarkson’s Farm по Amazon Original, води британският вариант на „Стани богат“ (Who Wants to Be A Millionaire?), има и колонки в няколко издания.

Хамънд продължава да е на екран с “Richard Hammond’s Workshop”, което ще продължи да се излъчва по Discovery. Третият, Джеймс Мей, има шоуто “James May: Our Man In…”, чийто следващ епизод ще е в Индия.

The Grand Tour Джеръми Кларксън