Кларксън обяви, че е твърде стар и дебел за нови сезони на The Grand Tour

Възрастта вече си казва думата…

Мартин Дешев,
Джеръми Кларксън

, Getty images

Джеръми Кларксън

С лед десетилетия шофиране на всякакви превозни средства по целия свят, Джеръми Клакръсн е готов да приключи с тази част на кариерата си. Той обяви, че вече не е в подходяща физическа форма да снима предаванията, съобщава The Drive.

„Карал съм коли по-високо от който и да е и по на север от когото и да е. Правили сме всичко, което може с кола. Когато правихме срещи, за да обсъдим какво е следващото, което да направим, хората просто вдигат ръце“, казва Кларксън в интервю за The Times.

Той казва, че снимането на специалните епизоди и пътешествията е много натоварващо физически. „А аз не съм във форма, дебел съм и съм стар“, казва Кларксън.

„Ако си Беър Грилс, в края на деня отиваш в хотел. Няма хотели в Сахара обаче“, допълва Кларксън.

Има два готови епизода от The Grand Tour, които предстои да бъдат пуснати в Amazon Prime Video. Единият се очаква следващия месец, а за другия датата не е обявена.

Легендарното трио на Кларксън, Хамънд и Мей не е обявило дали планира нови общи проекти. Засега всеки от тях си има свои поредици. И макар феновете от години да ги призовават да се върнат към корените си и просто да правят кратки ревюта на коли и по-семпли предизвикателства с евтини коли, триото изглежда, че не иска да прави това.

Джеръми Кларксън коли автомобили