Джеза, Хамънд и Мей спират да снимат The Grand Tour

Кларксън дори казва, че повече няма да прави телевизионни представяния на автомобили

Пламен Георгиев,
The Grand Tour

, Getty Images/Guliver

The Grand Tour

С амо дни, след като стана ясно, че ВВС дърпа временно (или не) шалтера на Top Gear UK, сега идва още по-тъжна вест за най-запалените автомобилни фенове. Триото, което превърна Top Gear в сензация, говорим за Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей обяви, че спира за снима The Grand Tour за Amazon.

Нещо повече, Джеза обяви, че вече спира с видео представяния на автомобили.

Приключихме. Представям автомобили по телевизията от 1989 г. Това се 34 години”, каза 63-годишният британец пред The Times. „След следващата година повече няма да го правя.”

Зрителите ще имат поне още една възможност да видят триото в The Grand Tour. Съобщението, че напускат шоуто идва няколко дни, след като се завърнаха от Зимбабве, където снимаха специална серия, която ще се излъчи следващата година.

Може би някакво успокоение за феновете е това, че The Grand Tour може би няма да изчезна, тъй като Amazon търси начини да остави шоуто в програмата си, но вероятно с нови водещи. Едва ли обаче това ще стопли сърцата на феновете, както бе и случаят преди години, когато Кларксън бе изгонен от Top Gear, с него с тръгнаха Хамънд, Мей и продуцентът Анди Уилман. Трудно се намира заместник на тези тримата, сега ще е същият случай. Името ще остане, но сравненията никога няма да изчезнат, което в крайна сметка няма да помогне много на шоуто.

Иначе Джеза ще продължи да се подвизава в Amazon, но като фермер, след като платформата потвърди четвърти сезон на Clarkson’s Farm, един от най-успешните формати на Amazon.

Другите двама също ще продължат да се изявяват в различни формати. Джеймс Мей води Our Man In…, в която пътува по света, докато Хамънд участва в Workshop, където правят автомобилни реставрации по Discovery+.

Триото се събира през 2003 г., когато Мей се присъединява към Кларксън и Хамънд в BBC Top Gear. Шоуто се радваше на огромна популярност до 2015 г., когато Джеза бе изгонен за обида към член на екипа по време на снимки.

The Grand Tour Джеръми Кларксън