Поздрави от ЦГМ към софиянци: видео контрол за неплатено паркиране

Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

А з съм за малко, не съм оттук, ей сега идвам... Скоро точно тези опити за финтиране на ЦГМ ще бъдат неутрализирани с новото решение на Центъра за градска мобилност в столицата.

Нови коли на центъра, оборудвани с камери, ще следят за нарушители, които не са платили престоя в платените зони в София. Целта е да се пресекат възможностите за паркиране без SMS или талон за 10-15 минути.

Благата вест за софиянци съобщи в ефира на NOVA Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

„20 са оборудваните автомобили. Очаква се до средата на май те да започнат работа, след като екипите преминат обучение. Видеоконтролът ще стане още по-ефективен. Автомобилите ще покрият зоните в цяла София. Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят рязко”, каза още Дилчев.

Той добави, че е необходимо да бъдат направени нормативни промени, които да отворят възможност на службите за контрол да поставят дигитални скоби. Това ще улесни екипите и гражданите. Идеята е да бъдат премахнати съоръженията, с които се закопчават колите. Какво значи „дигитална скоба“ вижте във видеото.

зони паркиране ЦГМ скоби София