Поредните изцепки на Джеза, Хамънд и Мей ще са епични (трейлър)

Тримата се отправят на пътешествие в Централна Европа с епично грозни автомобили, за да сътворят епични глупости. Може да им е последно с The Grand Tour

Eurocrash

CarMarket.bg/YouTube

К ларксън кара Mitsuoka Le-Seyde, Хамънд е с Chevy SSR, а Маюю управлява Crosley. Специалният епизод The Grand Tour Eurocrash ще отведе бившите водещи на Top Gear към териториите на страни от Централна Европа, които години наред са под влиянието на СССР. Познато ли ви е това? Новият трейлър дава малка представа какво да очакваме от тази порция изцепки на Кларксън, Хамънд и Мей. Премиерата на Eurocrash а планувана за 16 юни.

Този път продуцентът ще им даде задача да си изберат най-шантавите автомобили. Кларксън ще заложи на Mitsuoka Le-Seyde, дълго и помпозно возило с механика от S13 Nissan Silvia. Хамънд е най-скромен в избора си - Chevrolet SSR, ретро-модерна комбинация между пикап и роудстър. Най-екстравагантен в избора си е Мей, който залага на кабриолет Crosely, който признава, че е купил на пияна глава.

Една от задачите им е да се качат с возилото си в товарен самолет, докато той е в движение на пистата, нещо от сорта на „Мисията невъзможна”. Правят инспекция на някои открити състезателни болиди от Съветската ера, Хамънд се състезава с един от тях и катастрофира.

Но това е само за начало. Мeй кара Praga Bohema с битурбо 3,8-литров V6 от Nissan GT-R със 700 к.с. Кларксън сяда зад волана на Skoda 1100 OHC, която тежи едва 550 кг. Има само две запазени такива. В кадър виждаме и летящата Klein Vision AirCar.

Има и други изпълнения: пускат кола по писта за ски скокове, Мей едва оцелява с неговия Crosely, а тримата крадат восъчна статуя на Найджъл Менсъл, която едва се доближава на визия с оригинала, световният шампион във Ф1 от 1992 г.

Смята се, че историята на Grand Tour ще приключи в края на 2024 г., тъй като Amazon вече не иска да работи с Кларксън. Смята се, че ще бъде сложена точка и на супер успешното шоу Clarkson's Farm. Смята се, че причина за този разрив на отношенията са коментари на Кларксън по адрес на Мегън Маркъл в негова колонка в The Sun през декември 2022 г.

Eurocrash The Grand Tour