Побързайте. Бройките са ограничени - една е. Цената също е специална: $1,5 млн.

Казва се Bugatti Chiron Chiron Blue Sapphire Christal и е дело на Jacob & Co. Изглежда по силите на някой руски велможа със запорирано имущество някъде по света.

Пламен Георгиев,
Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal

, Jacob & Co.

Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal

П рез 2019 г. шефовете на Bugatti и Jacob & Co. подписаха дългогодишно споразумение за създаването на гама от супер ексклузивни часовници. Година по-късно се появи ненормалният Bugatti Chiron Tourbillon, който изуми с ненормалния си механизъм, който по някакъв начин интегрира функционираща миниатюрна версия на двигателя W16, задвижващ Bugatti Chiron.

След това майсторите на Jacob & Co. лансираха Bugatti Chiron Tourbillon Sapphire, който, както може да предположите, бе със сапфирен корпус. От него бяха произведени само 7 бройки. А тук виждате Bugatti Chiron Blue Sapphire Christal, който е още по-ексклузивен: един екземпляр.

Като представител на гамата, този часовник има много от функциите на другите турбийн (от англ. вихър, но това е устройство, което елиминира влиянието на земното притегляне върху точността), а именно напълно функционираща реплика на 8,0-литровия W16 двигател на Chiron, като буталата дори се движат, а турбините се въртят.

Това, което разделя този уникат от другите часовници от серията Tourbillon, е фактът, че корпусът на този е изработен от сапфир. Процесът е продължил няколко месеца, след което на корпуса е придаден специфичен син цвят.

Гледан отзад, Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal разкрива част от 578 ръчно декорирани и ръчно сглобени компонента, които изграждат механизма. Той е монтиран върху четири амортесьора, които наподобяват вида на амортесьорите на автомобила. По този начин механизмът е защитен от резките движения на ръката, като изглежда, че сякаш плава в корпуса.

Много от използваните 51 скъпоценни камъка също се виждат от задната страна. Друг впечатляващ детайл е резервът на мощност на 60 часа, вдъхновен от горивомера на Chiron.

Часовникът включва системата Shock Protection на Jacob & Co, 18-каратови акценти от розова злато, гумена каишка и 18-каратова закопчалка също от розово злато.

часовник Bugatti Bugatti Chiron Jacob & Co любопитно автомобили