Оригиналното „Кубче“ е скъпо? Индийската Gurkha пуска 5-врато копие на G-Class

Новият модел стъпва на рама, задвижването ще се осигурява от стар двигател на Mercedes

Force Gurkha

, Force Gurkha

Force Gurkha

Ч ували ли сте за Force Gurkha? Ако не сте, това е индийското копие на Mercedes-Benz G-Klasse, предлагано досега само с три врати. Но, подобно на вчерашния фейслифт за оригинала Gelandewagen, Gurkha също се развива, добавяйки 5-врата версия към Force Gurkha 4×4, пише индийското издание на Autocar.

Новият модел е в процес на развитие от 2022 г. Какво толкова са му развивали, само индийците си знаят, но реално „новият“ модел споделя външните панели с настоящия, макар и с по-дълго междуосие, повече прозорци и допълнителна двойка врати. Местните медии предполагат, че ще има някои новости, например квадратни LED фарове и 18-цолови лети джанти.

Смята се, че 5-вратата Force Gurkha ще е с междуосие с дължина 2825 мм, което би било с 425 мм по-дълго от това на 3-вратия модел. Спекулира се, но това си е практика на компанията, че моделът може да се предлага с 5, 6- или 7-местни конфигурации.

Моделът ще използва леко модифицирана версия на рамата, използвана от Force Motors за други модели. Под предния капак се очаква да бъде монтиран доказалият се боец, 2,9-литровият комън-рейл дизелов двигател от Mercedes-Benz, генериращ колосалните 91 к.с. и 250 Нм. Той ще бъде свързан с 5-степенна механична скоростна кутия и 4WD система с блокируеми задни диференциали.

Очаква моделът да бъде представен в Индия до средата на 2024 г., като цените му се очакват да са в диапазона между $19 000 и 20 000. Конкуренти ще са по-малката 5-врата версия на Suzuki Jimny и очакваният Mahindra Thar Armada, който ще дебютира по-късно тази година.

индийски автомобили Индия Force Gurkha