Това е индийският вариант на G-Class, но с 10 места

Има и някои други „дребни” разлики, например тази, че мощността му е 90 к.с.

Пламен Георгиев,
Force Citiline

, Force Motors

Force Citiline

Force Motors е индийски автомобилен производител, основан през 1958 г. като Bajaj Tempo Motors. Настоящото име е от 2005 г. Компанията специализира в търговски автомобили, но продава също пътнически модели като Trax Cruiser и Gurkha.

Но автомобилът, който виждате на снимките, представлява Trax Cruiser с различна предница, а десетте седалки в интериора гледат напред, а не са разположени странично като в 13-местния оригинал.

Ако прозвището на G-Class е „Кубчето”, то Citiline спокойно може да се нарече „Правоъгълникът”, който може да превозва 10 човека. На този пазар това е особено важно. Иначе визуалната връзка с прословутия германския модел е ясно видима в профил, особено в дизайна на вратите.

Force Motors

Друга прилика между двата модела е в произхода на двигателя, дизеловият 2,6-литров 4-цилиндров мотор е взет от Mercedes. Генерира потентните 90 к.с. и 250 Нм, „вързан” е към 5-степенна ръчна скоростна кутия. Подобно на G-Class, индийският модел също е изграден на рама.

Citiline е класифициран като MUV (Multi-Utility Vehicle), а не SUV. Force Motors са монтирали 15-инчови джанти на този огромен автомобил, чиято дължина е 5120 мм. Междуосието му е 3050 мм, широк е 1818 мм, височината е 2027 мм.

Интериорът е като на кола от 90-те, дори десетилетие по-рано. Достъпът до третия и четвъртия ред седалки става чрез сгъващите се седалки на втория ред. Като удобства в интериора може да се отбележи климатичната система, електрическите прозорци и централното заключване. Четвъртият ред седалки се сгъва, ако е необходимо по-голямо товарно пространство. Монтирани са още ABS и EBD. А цената на Force Citiline е малко над $19 000.

Източник на статията: Motor1.com

Force Citiline Индия индийски автомобили Force Motors любопитно автомобили