Недоволство във Великобритания: правителството сменя Jaguar с Audi

Твърди се, че новият премиер и министрите му щу се возят вече в A8 с най-висока защита

Валентин Маринов,
Audi A8

, Audi

Audi A8

Б ританците са шовинисти посвоему, а и предвид Брекзит мнозина на Острова са скандализирани от новината, че от следващата година премиерът и министрите му вече няма да се водят на Jaguar, а в Audi.

Това написа The Sun преди два дни, а реакциите не закъсняха. Според изданието обновеният тази година A8 - с най-висока защита, заменя Jaguar XJ.

Британската компания, която от три десетилетия е превозвач на властта в Обединеното кралство, забави новия си флагман заради пандемията. На “Даунинг стрийт” се нуждаели от обновление на лимузините и така се спрели на Audi, откъдето предложили коли, отговарящи на всички изиствания в Лондон - най-вече по отношение на безопасността.

Скоро Великобритания ще има нов премиер след оставката на Борис Джонсън.

На запитване на “Дейли мейл” правителствен ръководител отговаря, че по отношение на колите на правителството, отговорността пада върху градската полиция. Именно заради сигурността, тя избирала.

Депутатът от лейбъристката партия Джон Спелър, в чийто район е централата на Jag, отправи гневен коментар в Туитър:

Патрулки от BMW, ванове от Mercedes, а сега Audi за премиера, кметството явно подпомага германската автомобилна индустрия. Това вече идва твърде много. Вътрешният министър или поне кметът трябва да се намесят.”

Гняв личи и в социалните мрежи, където повечето потребители са против смяната, ощетяваща Jaguar дори и само имиджово. Но има и такива, които изтъкват качествата на германските коли за сметка на британските, поизостанали технологично и загубили пазарни позиции.

правителство на САЩ Даунинг стрийт Audi A8 Audi e-tron SUV Jaguar XJ Jaguar Великобритания