Монако, TikTok, презадоволеност, липса на забавления и един обърнат Citroen Ami

Изглежда смешно (и снимащият доста се забавлява), но ако ги нямаше ограничителните колчета на тротоара, играта можеше да завърши трагично

Citroen Ami Монако

CarMarket.bg/YouTube

В последно време влогъри по цял свят се надпреварват да измислят все по-голяма простотия, за да трупат гледания в „Тубата”. Нашите герои определено не са от тях, но пък искат да станат популярни в TikTok, а в тази платформа е важно да си оригинален.

Тези другари (чува се руска реч в края на клипа) определено са, след като решиха да убият времето с малко забавления. Правят го с един от най-закачливо изглеждащите електромобили на пазара, а за място са си избрали прословутата „фиба” пред Grand Hotel в Монте Карло. Това е най-бавният завой в календара на Формула 1.

Но Citroen Ami (8 к.с., 45 км/ч максимална скорост и тегло 485 кг), създаден да превозва хората в идеалния градски център, е всичко друго, но не и спортен автомобил.

Нашите младежи обаче намират за особено забавно как Ami взима „Фибата” на две колела. Двама (поне) снимат каскадьора, който минава два поредни пъти през обратния завой, като всеки път увеличава скоростта. Първият път гумите се отлепят леко от земята, вторият повече, а третият целта е постигната: Ami се обръща и се удря в стоманените колчета на тротоара. Смехът от първите два тура заглъхва. Ако колчетата ги нямаше, вероятно щеше да има поне един пострадал снимащ. Водачът явно има някакви наранявания, но не тежки. Може да се различат няколко руски думи, разменени между него и снимащите.

Последното не е препратка към нищо. Просто това е поредното потвърждение, че многото пари и липсата на забавление често водят до крайности. Тази спокойно можеше да завърши много по-сериозно.

TikTok Монако Citroen Ami