Мижава премиера, привикват обратно „Москвич 3” в дилърствата

Не стига, че стартът на продажбите мина под мотото „мижав интерес”, но сега се оказва, че е имало сериозен проблем с превода от китайски на руски език

Пламен Георгиев,
Moskvich 3 Москвич

Москвич

К акто писахме в началото на февруари, пазарният дебют на новия „Москвич 3” в Русия премина при мижав интерес. През последния месец на миналата година и първия на тази в страната бяха реализирани едва 36 екземпляра от рембрандирания китайски JAC JS4.

Сега изданието Motor.ru, позовавайки се на тест драйв на drom.ru, съобщава, че „Москвич 3” ще трябва да мине през сервизите за отстраняване на неточности в руското меню на мултимедията. Няколко точки от менюто са преведени неточно от китайски на руски език, а в някои съобщения, изписващи се на приборното табло, са допуснати грешки. Журналистите от drom.ru пишат, че моделът се нуждае от обновяване на софтуер, като наричат това „първата сервизна кампания”. След това, както се разбира, публикацията е била коригирана.

Motor.ru пише, че от „Москвич” са уточнили, за това е сервизна акция и тя е за „планова актуализация на софтуера”. Моделът няма актуализация по въздуха.

Част от проблемите с превода се отстраняват от дилърите по време на предаване на автомобила, както се е случило с представители на изданието, когато взимат машината за тест драйв. Наложило се е да чакат половин час повече, докато софтуерът се актуализира. В същото време не всички грешки при превода се отстраняват с актуализацията – в по-долните подменюта на мултимедийната система журналистите откриват странно преведи термини.

Подобни проблеми може да се нарекат очаквани и разбираеми, защото "Москвич 3" реално е китайски JAC JS4, който се доставя в руския завод почти готов от Китай.

Към днешна дата „Москвич 3” струва 1 970 000 рубли (47 280 лв.) за версията ръчна скоростна кутия и 2 035 000 рубли (48 840 лв.) за версията с вариатор. Цената на електрическия «Москвич 3е» възлиза на 3 500 000 рубли (84 000 лв.).

До края на годината се очаква премиера на седан и още един кросоувър с марка „Москвич”, които вероятно ще се казват «Москвич 5» и «Москвич 6». Те също ще се реабрандирани китайски модели на JAC.

Москвич руски автомобили