Lamborghini влезе в “Гинес” на “Сузука”

Той е за брой коли на марката на едно събитие - 251

Lamborghini Suzuka parade

Lamborghini

П разниците на случай 60-годишния юбилей на Lamborghini вървят доста добре. Компанията направи парад на пистата “Сузука” в Япония, влязъл в Книгата на рекордите “Гинес” като най-големият на автомобили на марката в историята.

Наброяваше 251 коли - постижение, сертифицирано на момента. Не по-малко впечатляващо е, че в шествието имаше всякакви модели - от Miura до най-последните бегачки.

На “Сузука” дефилираха някои специални екземпляри - 350 GT, Islero, Countach…, реставрирани от Polo Storico на марката.

Отделът за персонализиране на Ad Personam пък изгради офис на Lamborghini Lounge Tokyo, където японските клиенти могат да персонализират своите екземпляри.

Lamborghini

Lamborghini използва това събитие като възможност за премиера на офпоудъра Huracan Sterrato за японския пазар. Той беше с поръчкови гуми Bridgestone Dueler AT002 за всички терени.

5,2-литровият V10 произвежда 610 конски сили (449 киловата) и въртящ момент от 560 Нм. Лопатка на покрива насочва въздуха към двигателя. Марката възнамерява да направи само 1499 такива за целия свят.

Художественият Huracan STO Time Chaser_111100 и скулптурата Time Gazer също бяха изложени на събитието на “Сузука”. Те идват от скорошно партньорство на Lamborghini с японския художник Икеучи Хирото.

60 години юбилей парад Япония Сузука Lamborghini