Красавицата и звярът - Наоми Кембъл ще направи уникален BMW XM

Марката обяви партньорство с един от най-популярните модели в историята

,
BMW XM Наоми Кембъл

BMW

BMW обяви партньорство с Наоми Кембъл за историческия си модел XM - първият електрифициран M и първият автомобил, изцяло направен от дивизията М от 45 години насам.

Тя става нещо като рекламно лице на хибридния SUV и ще направи уникален екземпляр, който ще бъде представен по-късно тази година. Само в една бройка. Разбирай, Кембъл ще пипне леко дизайна на модела - толкова спорен и разискван.

BMW

Неслучайно, той излиза на пазара под мотото „Осмели се да бъдеш ти”. Според BMW силното чувство на Кембъл за естетика и дизайн ще играе решаваща роля за проекта.

Слоганът „Осмели се да бъдеш ти“ веднага ми хареса, защото описва точно увереното отношение, което е необходимо за напредъка и положителната промяна“, казва Кембъл.

Освен кариерата си на модните подиуми на висшата мода, Кембъл е успешна и като актриса, дизайнер и предприемач. Тя подкрепя различни благотворителни организации, включително новата инициатива EMERGE за насърчаване на таланти на утрешния ден.

Производството на BMW XM започна през декември 2022 г. Първите доставки са планирани за този пролет.

XM разполага с 4,4-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Самият двигател генерира впечатляващите 489 к.с., докато електрическият мотор осигурява допълнителни 197 к.с. Така общата системна мощност от 653 к.с., което позволява на XM да ускори до 100 км/ч за 4,3 секунди.

BMW планира и издание XM Label Red със 748 к.с., налично може би през есента на 2023 г.

Наоми Кембъл BMW XM Label Red BMW XM BMW