Китаец паркира Rolls-а си на 44-ия етаж

Rolls-Royce Ghost струва миниатюрна част от новия дом на милиардера, но ще остане там завинаги

небостъргач

CarMarket.bg/Instagram

К акво правиш, ако си китайски милиардер и искаш да впечатлиш приятелите си? Опциите са неограничени, но един конкретен играч от Фуджиан е решил, че ще е отлична идея да постави Rolls-Royce Ghost в пентхауса на 44-ия етаж. Това е чудесно, когато се чудиш какво да правиш с парите си, но все пак трябваше да избере нещо по-екзотично, например McLaren Senna GTR като австралийския му конкурент по идеи.

Както може да предположите, качването на автомобил в апартамент в небостъргач не е никак лесна задача. Затова китаецът е наем инженерна компания, която да планира и изпълни задачата. За целта тя е проектирала желязна клетка, която, вързана с три стоманени въжета, е качена от кран от въпросния 44 етаж.

От видеото се вижда, че операцията е протекла без засечки. Когато стига дестинацията си, екипът използва стоманени въжета, за да изтегли автомобила към балкона и да се приземи успешно на него.

Money for nothing, както биха изпели Dire Straits, но когато те са в изобилие, защо пък да не си направи милиардер кефа?

Доста по-беден от този човек е австралиецът, който през май качи McLaren Senna GTR на 57-ия етаж в апартамент на стойност $39 млн., най-скъпият в Австралия.

небостъргач пентхаус китаец Rolls-Royce Ghost любопитно автомобили