Когато милионите са в изобилие, ползваш McLaren Senna GTR за холна мебел

Милионер декорира всекидневната си в най-скъпия имот в Австралия

McLaren Senna GTR

CarMarket.bg/YouTube

Н аскоро най-скъпото жилище в Мелбърн, пентхаус на 57-ия етаж в новостроящ се небостъргач, стана още по-ексклузивно. Суперавтомобилът McLaren Senna GTR бе качен с кран в кулите-близнаци на La Trobe Street.

Упражнението е поръчано и финансирано от мултимилионера Андриан Портели, който влезе в заглавията с двете си покупки. Луксозният имот счупи рекорда за най-скъпо жилище в Австралия, като бе продадено за 39 млн. австралийски долара ($26,3 млн.), докато McLaren Senna GTR бе най-скъпата употребявана кола в страната, оценена на 3 млн. австралийски долара ($2 млн.).

Решението на Портели да използва това бижу за декорация е продиктувано от факта, че автомобилът може да се използва само на писта. Милионерът признава, че най-вероятно жилището на върха на небостъргача вероятно ще се превърне в постоянен гараж за GTR, тъй като ще е почти невъзможно да бъде върнат на земята, след като строителните работи по сградата завършат.

Ето и друг интересен факт. Портели разказва, че транспортирането на необичайната „мебел” в пентхауса е било включено като част от цената при покупката на имота.

Милионерът е натрупал богатството си като строителен инвеститор и основател на клуб LMCT+. Сега автомобилът ще служи като основен акцент в жилището.

McLaren Senna GTR дебютира през 2019 г. като пистова версия на Senna. От него има направени 75 бройки. Задвижването е поверено на битурбо 4,0-литров V8 с 825 к.с.

любопитно автомобили McLaren Senna GTR пентхаус Адриан Портели небостъргач суперавтомобили