Ютубър си купи Ferrari за $421 000, счупи го след час (видео)

Серията се казва I Bought a $421 000 Ferrari And Broke It In An Hour. Говори доста за търсения ефект, или пък не

Джейк Пол ютубър

CarMarket.bg/YouTube

Д жейк Пол има над 20 млн. последователи в „Тубата”, така че битката на гледания е безмилостно жестоко. Но в този случай изглежда, че не е търсил умишления ефект таблото да светне като коледна елха, приканваща го да посети сервиз след няколко донъта.

В случая става въпрос за Джейк Пол, който е доста известен в You Tube. Поръчва си Ferrari 296 GTB и го чака година и половина. Предвид войната за вюта в „Тубата” може спокойно да предположим, че резултатът е от разваленото Ferrari се е отразил доста добре на Пол, тъй като видеото му гони 1 млн. гледания за два дена.

Но поне на пръв поглед не изглежда, че Пол иска да потроши новата си придобивка. В началото всичко е разумно и в реда на нещата, но няколко резки ускорения и донъти водят до това, че хибридното Ferrari се предава прекалено бързо: таблото светва като коледна елха след само 56 км на километрежа.

След като пробва какво може мощното 830 к.с. на права отсечка, идва ред на донътите, но нищо от това не би трябвало да доведе до резултата, при който автомобил за $421 000 ще започне да приканва собственика си да посети сервиза, защото голяма част от системите са отказали (фарове, manettino, AVH [auto parking brake], ESC). Дали пък Ferrari не прави коли, които са само за пред казиното в Монте Карло, а не за каране? Това е риторичен въпрос. Факт си остава това, че You Tube направи много хора богати, а сега, за да продължат да печелят, са склонни да правят безумни стънтове, за да се харесат на последователите си.

ютубър Джейк Пол Ferrari SF90 XX Spider