Искате да сте на мястото на Макс? Ето го средството, цената му е 114 000 евро

Състезателният симулатор е направен чрез същите процеси, използвани за болида. Проблемът е, че за тази сума може да си купиш чисто ново Porsche 911 Carrera с истински 385 к.с.

Ф1 симулатор Red Bull

CarMarket.bg/F1 Authentics

Ф еновете на Макс Верстапен и Oracle Red Bull Racing са на седмото небе от две години насам, поне. След като победи Люис Хамилтън в един крайно противоречив финал на сезон 2021 г., през сезон 2022 Верстапен и Red Bull буквално унищожиха всички. А първият старт на новия шампионат бе толкова доминиращ, че Тото Волф и Джордж Ръсел от Mercedes F1 заявиха, че Макс и Чеко могат да спечелят всички 23 старта през годината.

Лично аз се надявам това да не се случи, защото искам оспорвани битки (като през 2021 г.), а не предизвестен край и борба за третото място. Но пък феновете на Макс вероятно няма да се съгласят с мен. За тях, ок, не за всички тях, а за най-най-най богатите и запалените е този симулатор 2022 Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car Simulator. Той обещава „безпрецедентно Ф1 изживяване” за всички онези, които могат да си позволят да платят 99 999 британски лири или 114 000 евро. Точно толкова е цената в България (228 400 лв.) на новото Porsche 911 Carrera с 385 к.с. мощност, ускорение до 100 км/ч за 4,2 секунди и максимална скорост 293 км/ч.

The Champions Edition. Ако цената на The Champions Editio е прекален, то на официалната платформа на Ф1 за електронна търговия със сувенири от света на Кервана, F1 Authentics, се предлага и версията The Race Edition за „едва” 74 999 лири или 85 500 евро.

Екипът, направил този симулатор, е Memento Exclusives, компания, създадена от бившия главен механик на Honda F1 Бари Гоф. От компанията казват, че в процеса на създаване на симулатора са използвани CAD данните на Red Bull, използвани за създаването на шасито на R18.

Освен носа и кокпита на реален болид от Ф1, симулаторът включва регулируеми педали, Rexing Formula Wheel Mayaris с планки за смяна на предавките, а картината се показва от голям, извит AOC гейминг монитор. За аудиото се грижи система Z906 Ultimate THX Surround Sound.

симулатор състезателен симулатор Red Bull Showrun Макс Верстапен Формула 1 за жени