Илон Мъск бил много палав, забърка се в секс скандал

Сагата продължава със заплахи на Мъск към главния редактор на изданието, което публикува пикантната история със стюардеса

Илон Мъск Граймс

, Getty Images

Илон Мъск и Граймс

И зданието Business Insider първо съобщи за случка между Илон Мъск и стюардеса от 2016 г. Дамата е била част от кабинния персонал на бизнес самолета на SpaceX. По време на полет преди 6 години, Илон Мъск е показал на стюардесата възбудения си член, потъркал се е в нея без разрешение, а след това в неприлични текстови съобщения й е предложил да й купи кон.

Стюардесата е съобщила за поведението на Мъск на основаната от него компания SpaceX, която през 2018 г. е изплатила на стюардесата $250 000 в извънсъдебно споразумение, срещу което да получи мълчание по темата.

За случката изданието се позовава на декларация, подписана от приятел на стюардесата, целта на която е била да се подкрепи нейното твърдение. Подробностите в тази история са взети от въпросната декларация, както и други документи, включително имейл кореспонденция и други записи, споделени с Insider от приятеля.

Историята набира скорост, след като Илон „Рамбо” Мъск се закани в Twitter, че „ще има кръв”.

Николас Карлсън, главен редактор на Business Insider, заяви пред CNN Business, че стои зад екипа си, който винаги се позовава на „надеждни източници”. Той заявява, че Мъск и SpaceX се отрекли твърденията, но не са отрекли, че са платили $250 000 по споразумение със стюардесата.

Ден след първата публикация в Business Insider, Мъск обяви, че Tesla ще изгради „твърд правен отдел за съдебни спорове, с който директно ще инициираме и изпълняваме съдебни дела. Екипът ще докладва директно на мен.” Той добави, че търси „хардкор улични бойци“ за отбора и поиска CV-та.

Джеймс Парк, професор по право в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, казва пред Law.com, че туитовете на Мъск изглежда са свързани с твърденията за сексуално посегателство.

„Той е в ситуация, в която или ще бъде ответник, или самият той може да бъде ищец, завеждайки дела за клевета срещу лицето, което го обвинява в това поведение“, казва Парк.

Мъск продължи агресивното си Twitter "правосъдие", създавайки правна концепция, позната като „охлаждане на клеветата”, в която се отправят заплахи за съдебно дело за клевета, целящи да сплашат новинарските издания и физически лица да пишат публично по определени въпроси.

Въпреки че обвинението вече е оповестено публично, този ход може да попречи на медии да публикуват други обвинения срещу Мъск от страх да не бъдат въвлечени в съдебна битка с един от най-богатите хора на земята.

Източник на статията: Business Insider

Илон Мъск секс скандал любопитно автомибили SpaceX стюардеса