Genesis Gran Turismo се развърта до 10 000 об/мин… наужким

Прекрасният концепт е реален, като дори всеки един от нас ще може да го управлява… в GT7 от януари

Пламен Георгиев,
Genesis Vision Gran Turismo

Genesis

Д обавяме още един концепт към списъка с прекрасни автомобили, които Genesis никога няма да произведе. Нарича се, внимание, Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept, малко като наследник на саудитски принц.

Поразителният модел представлява купе с централно монтиран двигател. Линията на покрива се спуска драматично назад, вратите са тип „чайка”, а двете двойки ауспуси са разположени над капака на двигателя.

Genesis

Споменавайки го, Genesis казва, че тук става въпрос за бензинов V6, развъртащ се до 10 000 об/мин. Той разчита на e-SC, което е маркетингов жаргон за електрически суперчарджър. Тази конфигурация е достатъчна са малко над 400 к.с. в последния седан G90, но тук, в земята на мечтите генерира 790 к.с ш 1071 Нм. Добавяйки в микса и електромотор, стигаме до 1085 к.с. и 1337 Нм.

Моделът разчита на типичния на Genesis четворен светлинен мотив, макар и интерпретиран по различен начин. Отзад има гигантски дифузьор с вертикална трета стоп светлина, която наподобява тази при болидите от Формула 1. Спойлерът е… красив, както и капкообразният кокпит.

Genesis

Двуместната хибридна машина е с минималистично оформен интериор, в който най-близкото до традиционното са двата контролера с дисплей върху таблото и двата върху волана.

И не, тази визия не е създадена от AI, направен е от хора, които са направили и пълноразмерен макет на машината, който е представен по време на Gran Turismo World Series World Finals в Барселона този уикенд. А всички фенове на рейсинг симулаторите ще могат да се докоснат до Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept от следващия месец.

Genesis Genesis Vision Gran Turismo Gran Turismo 7 Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concept